Crnoj svinji dodijeljena nagrada Dobri restorani 2022

U ponedjeljak 3.10. u zagrebačkom hotelu Esplanade održan je jedan od najpoznatijih hrvatskih gastronomskih izbora Dobri restorani 2022. gdje su dodijeljene nagrade najboljim hrvatskim restoranima i chefovima.

Izbor je održan u organizaciji Jutarnjeg lista i časopisa Dobra hrana, pod pokroviteljstvom Hrvatske turističke zajednice.

Stručni žiri obišao je više od 120 restorana diljem Hrvatske, a nagrade su dodijeljene u četiri kategorije: Tradicionalni restoran, Restoran visoke kuhinje, Hotelski restoran visoke kategorije i Restoran kreativne urbane kuhinje. Svaki od posjećenih restorana ocijenjen je prema četiri osnovna kriterija, a to su kvaliteta hrane, usluge i ambijenta te vrijednosti za novac.

Restoran Crna svinja, nominiran je u kategoriji najbolji tradicionalni restoran, te je u vrlo snažnoj konkurenciji iz cijele Hrvatske osvojio odlično treće mjesto, iza splitskog restorana Dvor i umaške Buščine.

Izvor: Jutarnji list

U kategoriji restoran visoke kuhinje slavili su zagrebački Noel i ManO2 te LD Restaurant s Korčule. Najbolji hotelski restorani visoke kategorije su Cap Aureo (Grand Park Hotel Rovinj), Zinfandel’s (Esplanade Zagreb) te Nebo (Hilton Rijeka). Najbolji restoran kreativne urbane kuhinje je Tekka, a slijede ga PiNKU fish&wine te El Toro. Nagrada za najboljeg chefa pripala je Hrvoju Kroflinu.

Izvor: Jutarnji list

*Fotografije: Matija Djanjesic, Davor Pongracic/Cropix